Waarom Alle Handen Helpen?

Eén op de 9 kinderen in Nederland leeft in armoede

Alle Handen Helpen zet zich in voor armoedebestrijding door de directe leefomgeving van gezinnen in Amsterdam te verbeteren. Dit doet Alle Handen Helpen door zoveel mogelijk mensen (lokale ondernemingen, (MKB) bedrijven, individuele burgers) te betrekken bij onze klusdagen. Tijdens een klusdag worden er (kinder)kamers van gezinnen die leven in armoede opgeknapt. Hiermee geeft Alle Handen Helpen de gezinnen een opgeruimde en frisse kamer, een (t)huis en een startpunt om vanuit hier andere zaken weer op de rit te krijgen vanuit een huis waar rustig kan worden nagedacht.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is wat wij doen en daar willen wij anderen bij betrekken. Het opknappen van de kinderkamer bieden we daarom aan bedrijven aan in de vorm van een uniek en maatschappelijk betrokken bedrijfsuitje. Het eten en drinken op de klusdag wordt gesponsord door lokale ondernemingen in ruil voor social media aandacht. Elk bedrijf wat zich op een maatschappelijke manier wil inzetten kan bij ons terecht.

De kracht van Alle Handen Helpen is het verbinden van mankracht, middelen en munten om ons samen in te zetten tegen armoede, om samen een steentje bij te dragen. Het gaat om je verantwoordelijkheid nemen zij het als individu (burger), als kleine onderneming (start-up) het MKB of als grootbedrijf. Of je nu student, werkende, directeur of gezinslid bent, we vervullen allemaal (meerdere) rollen in onze samenleving. Een samenleving waarin we door elkaar te helpen samen verder kunnen komen en staan voor meer gelijkwaardigheid. Of je nu beschikt over 100 duizenden euro’s of wat van je tijd wilt geven. Bij ons is het een investering. Een investering in een betrokken/verbonden samenleving.

Testimonials


Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.